0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Isolerende rolluiken

Isolerende rolluiken

Houdt de warmte binnen in de winter en de warmte buiten in de zomer

Bent u op zoek naar isolerende rolluiken? In de winter de warmte binnenhouden en gedurende de zomermaanden de warmte juist buiten? Kies dan voor onze (solar) rolluiken, geheel op maat voor u ontwikkeld. Een rolluik tegen de kou is ideaal voor een aangename temperatuur in de woning. Bovendien zijn ze ook energiebesparend, geluidwerend en beschermend. Wij bieden u een breed scala aan rolluiken met een mooi design en fraaie afwerking. Wilt u meer informatie over onze isolerende rolluiken? Neem contact met ons op.

Voordeel van isolerende rolluiken

Naast het voordeel dat ze zonwerend zijn, werken rolluiken ook isolerend op het gebied van temperatuur. Dit is goed voor de portemonnee én het milieu. Van deze isolerende rolluiken profiteert u zowel in de winter als in de zomer.

Tijdens de koude wintermaanden ontsnapt veel warmte in het huis via ramen, deuren en kieren. Door juist op deze zwakke punten een rolluik tegen de kou te bevestigen, wordt de warmte optimaal vastgehouden in huis en stookt u niet voor niets. Door rolluiken met een isolerende werking strategisch in te zetten, werkt u niet alleen aan de huisisolatie, maar bespaart u ook op de energierekening.

Vaak denken we bij isolatie alleen aan de winter, omdat we graag een aangename warmte in huis willen hebben. Maar wat denkt u van de zomer? Ook dan is isolatie rendabel. Alleen werkt het dan andersom in vergelijking met de winter. Nu wilt u graag de warmte buiten het huis houden. Ook dan zijn de ramen en deuren de boosdoeners; zij laten de meeste warmte binnen. Met isolerende rolluiken houdt u niet alleen de warmte buiten, maar zorgt u er ook voor dat de zon niet op de ramen valt en op die manier het huis opwarmt. Doordat de warmte nu buiten het huis blijft, heeft u minder snel een airco nodig of hoeft de vloerkoeling in uw huis minder snel aan. Ook dat ziet u terug op uw energierekening.

Ook bescherming tegen weersomstandigheden en inbraak

Rolluiken beschermen uw ramen tegen slechte weersomstandigheden, zoals regen, hagel en storm. Ook inbrekers laten uw woning liever met rust. Het openbreken van rolluiken is namelijk niet eenvoudig en kan zeker niet geruisloos en snel. Kortom, met rolluiken kunt u veilig slapen.

Isolerende rolluiken laten plaatsen

Wilt u één of meerdere isolerende rolluiken laten plaatsen in uw woning of bedrijfspand? Neem contact met ons op. Tegenwoordig plaatsen wij steeds meer solar rolluiken in plaats van de ‘standaard’ rolluiken met bedrading; gaten boren is niet meer nodig en ook aansluiting op het energienet is verleden tijd. Bent u bezig met een compleet plan als het gaat om zonwering? Bekijk ook onze andere buitenzonwering. Wij geven u graag advies.