0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Zonwering trends van 2022

Zonwering trends van 2022

Op zoek naar zonwering? Lees hier de trends van 2022!

Goede zonwering is onmisbaar voor ieder huis, appartement of bedrijfspand. Het zorgt ervoor dat de ruimte goed kan worden verduisterd en dat het in de zomer aangenaam koel blijft. Elk jaar komen er weer nieuwe trends bij op het gebied van zonwering en raambekleding. In dit artikel staan de belangrijkste zonwering trends van 2022 op een rij.

Donkere en natuurlijke kleuren

Een aantal jaar geleden was kleurrijke zonwering erg populair. Het werd gebruikt om de binnen- en buitenkant van de woning op te fleuren. In 2022 zien we een duidelijke verschuiving naar een sober kleurenpalet. De focus ligt meer op de donkere en natuurlijke kleuren. Donkergrijs en zwart zijn een grote favoriet. Maar ook taupe en verschillende bruintinten komen vaker terug. Deze kleurkeuze geeft de zonwering direct een moderne en eigentijdse look.

Aandacht voor kwaliteit

Kwaliteit speelt een steeds grotere rol als het om zonwering gaat. Mensen zijn bereid om wat meer te investeren in een duurzaam en kwalitatief product. De screens, rolluiken en zonneschermen hebben een langere levensduur en sluiten perfect aan op de ramen. Voor een optimaal resultaat wordt er gekozen voor zonwering op maat. Dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

Screens en ritsscreens

Hoewel rolluiken nog altijd een populaire keuze zijn, kiezen er ook steeds meer mensen voor zogenaamde screens. Screens zijn zonwerende doeken die niet volledig verduisteren, maar wel beschermen tegen fel zonlicht. Je kunt nog gewoon naar buiten kijken en hebt geen last van een opgesloten gevoel. De zonwering is compact, effectief en heeft een relatief eenvoudig systeem. Er zijn ook windvaste ritsscreens verkrijgbaar die goed aansluiten aan de zijkanten. Hierdoor kan het gespannen doek niet gaan klapperen. Dit is ideaal voor hoge appartementen, flatgebouwen of woningen die in een gebied staan waar het veel waait.

Zonwering op zonne-energie

Ook solar zonwering is een hele grote trend. Steeds meer vormen van zonwering zijn voorzien van een zonnepaneel en hierdoor elektrisch te bedienen door middel van zonne-energie. Van screens en rolluiken tot een knikarm zonnescherm. Het is een hele duurzame toevoeging aan een huis, appartement of bedrijfspand. Wij plaatsen screens, rolluiken en rolluiken met kantelbare lamellen op zonne-energie. Deze solarzonwering heeft een zonnepaneel/zonnecel geïntegreerd bovenin de kast. In plaats van dat de zonwering wordt aangesloten op het stroom, bedient u deze met de opgewekte zonne-energie en de draadloze afstandsbediening (of met een app op uw telefoon).

Overkapping of veranda zonwering

Tegenwoordig staat er in veel tuinen een (glazen) overkapping of veranda. Om hier ook tijdens de warme zomerdagen aangenaam te kunnen zitten, is goede zonwering van groot belang. Voor optimaal gebruiksgemak wordt er vaak gekozen voor elektrische bediening of automatische zonwering. Bij voorkeur gecombineerd met duurzame zonnepanelen. Er zijn zelfs veranda’s en overkappingen verkrijgbaar met geïntegreerde zonwering. Wij plaatsen regelmatig veranda’s met screens of met rolluiken. Ook een lamellendak zoals de Altera is een prachtig systeem.

Wilt u meer weten over onze (solar) zonwering of veranda’s? Neem contact met ons op voor meer informatie, of vraag een vrijblijvend advies en offerte aan.

 

Bron: Bouwwereld/FREMA Zonwering

Meer blog-items