0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Zonwering als energiebesparing.

Zonwering als energiebesparing.

Zonwering levert een forse energiebesparing op

Uit TNO-onderzoek blijkt dat buitenzonwering een onbekend wapen is om energie te besparen.

Bij het gebruik van buitenzonwering kan voor kantoren gemiddeld 19 procent op energie worden bespaard. Voor woningen is dit gemiddeld 7,5 procent.
Romazo, de branche-organisatie voor rolluiken, markiezen en zonweringsbedrijven, heeft TNO opdracht gegeven de energie-effecten van automatisch geregelde buitenzonwering te onderzoeken.

Buitenzonwering

Uit het onderzoek van TNO blijkt dat het effect op de energiebesparing het grootst is als automatisch gereguleerde buitenzonwering alleen in de zomer wordt gebruikt. ’s-Zomers kan dan veel minder worden gekoeld. En als de automatische zonwering ’s-winters is uitgeschakeld, zorgt de zon voor de nodige opwarming, zodat op verwarming wordt bespaard.
Zonwering moet in de ontwerpfase bij de bouw worden meegenomen. Zonwering vormt nu helaas nog te vaak een sluitpost op de begroting. Het is vaak zo dat als de problemen zich al hebben voorgedaan, zonwering in beeld komt als oplossing voor licht- en warmteoverlast.

Energiebesparing

Uit het TNO-onderzoek ‘Buitenzonwering en energiebesparing op verwarmen en koelen’ blijkt dat bij gebruik van automatisch geregelde zonwering alleen in de zomer, zonder andere zonwerende maatregelen energiebesparing mogelijk is van:

Zorggebouwen nemen een specifieke positie in, omdat zij een gemiddeld hogere temperatuur in de gebouwen hanteren.

Serieuze plek

Buitenzonwering verdient op basis van dit onderzoek een veel serieuzere plek in het gebruik van isolatiematerialen. Buitenzonwering moet worden meegenomen als één van de belangrijke energiebesparende maatregelen.

Rolluiken

Door uw rolluiken ’s avonds en ’s nachts gesloten te houden, zijn uw ramen voorzien van een extra laag isolatie. De warmte blijft op deze manier beter in huis, waardoor u minder energie verbruikt. Dit scheelt weer in de kosten. Zeker ook met de huidige hoge gasprijzen. Wist u dat een gesloten rolluik het warmteverlies van uw raam tot wel 20% vermindert?

Solar zonwering

Zonwering in het algemeen heeft al veel voordelen. Zo reguleert u in de zomer makkelijk de warmte in huis, heeft u altijd controle over de hoeveelheid licht die u binnen laat komen en u bepaalt hoeveel zicht u nieuwsgierige ogen biedt. Maar solarzonwering heeft nóg meer voordelen, zoals o.a.:

1. Financieel voordelig

Ondanks dat de solarzonwering wat duurder is in de aanschaf bespaart u toch op uw kosten! Omdat onze zonwering voor 100% op zonne-energie werkt bespaart u op uw energiekosten. Bovendien neemt de waarde van uw woning toe dankzij een beter energielabel dat aangeeft hoe ‘groen’ uw huis is. Daarnaast is de montage eenvoudig en maakt u dus ook makkelijk de overstap naar een milieuvriendelijke zonwering.

2. Geen bedrading

Omdat deze zonwering volledig werkt op zonne-energie en een handige afstandsbediening, is er geen lelijke bedrading nodig die naar binnen moet worden verwerkt. Dus geen gaten boren en snoeren trekken meer nodig! De zonwering is eenvoudig te monteren zonder gedoe van bedrading en aansluiting op het elektriciteitsnet.

3. Milieuvriendelijk

Met zonwering op zonne-energie laat u de natuur het werk doen. De zon is een gratis en duurzame energiebron. De aanschaf van duurzame zonwering is een kleine stap maar levert veel voordelen op, niet alleen voor u, maar ook voor de wereld om ons heen. Een eenvoudige manier om uw steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Bron: allesduurzaam.nl

Meer blog-items