0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Wat zijn de voordelen van rolluiken met kantelbare lamellen ten opzichte van buitenjaloezieën?

Wat zijn de voordelen van rolluiken met kantelbare lamellen ten opzichte van buitenjaloezieën?

Rolluiken met kantelbare lamellen – ook wel jaloezierolluiken genoemd – bieden verschillende voordelen ten opzichte van buitenjaloezieën. Hieronder staan de belangrijkste voordelen.

De 6 voordelen van rolluiken met kantelbare lamellen

  1. Betere controle over privacy en lichtinval: rolluiken met kantelbare lamellen bieden meer flexibiliteit in het regelen van de hoeveelheid lichtinval en privacy in een ruimte. U kunt de lamellen in verschillende hoeken kantelen om de gewenste hoeveelheid licht binnen te laten, terwijl u toch de privacy behoudt. Buitenjaloezieën bieden ook controle over lichtinval, maar de flexibiliteit is meestal beperkter.
  2. Verbeterde thermische isolatie: rolluiken met kantelbare lamellen bieden uitstekende thermische isolatie. De lamellen vormen een barrière tegen warmte in de zomer en kou in de winter, waardoor uw huis comfortabeler blijft en energie wordt bespaard. Buitenjaloezieën bieden enige isolatie, maar rolluiken zijn over het algemeen effectiever in het reguleren van de temperatuur.
  3. Betere geluidsisolatie: dankzij het solide materiaal en de afgesloten ruimte tussen het rolluik en het raam, bieden rolluiken met kantelbare lamellen betere geluidsisolatie dan buitenjaloezieën. Ze verminderen het geluid van buitenaf, zoals verkeerslawaai, en bieden zo een rustigere omgeving binnenshuis.
  4. Verbeterde veiligheid: rolluiken met kantelbare lamellen bieden een extra laag beveiliging voor uw huis. Ze fungeren als een fysieke barrière die inbrekers ontmoedigt en het moeilijker maakt om ramen open te breken. Bovendien kunnen rolluiken worden uitgerust met extra veiligheidsvoorzieningen, zoals anti-optilveren en inbraakwerende lamellen, voor nog betere beveiliging.
  5. Bescherming tegen weersinvloeden: rolluiken met kantelbare lamellen bieden bescherming tegen verschillende weersomstandigheden, zoals harde wind, regen en hagel. Ze helpen om schade aan ramen en raamkozijnen te voorkomen en de levensduur van uw ramen te verlengen. Buitenjaloezieën bieden niet dezelfde mate van bescherming tegen weersinvloeden. Bovendien klapperen rolluiken met kantelbare lamellen niet bij harde wind door het vergrendelingsmechanisme, terwijl buitenjaloezieën wel klapperen bij harde wind.
  6. Verduistering van de ruimte: rolluiken met kantelbare lamellen kunnen een kamer volledig verduisteren wanneer ze volledig gesloten zijn. Dit kan handig zijn voor slaapkamers of andere ruimtes waar volledige duisternis gewenst is, bijvoorbeeld voor mensen die overdag slapen of voor audiovisuele presentaties. Buitenjaloezieën kunnen ook verduistering bieden, maar rolluiken zijn meestal effectiever in het blokkeren van het licht.

Kiest u ook voor rolluiken met kantelbare lamellen?

Deze voordelen maken rolluiken met kantelbare lamellen een aantrekkelijke keuze voor woningen en commerciële gebouwen. Wilt u meer weten over deze zonwering? Neem contact met ons op. Wij adviseren u graag.


Meer blog-items