0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Wat zijn de afwegingen bij de aanschaf van rolluiken

Wat zijn de afwegingen bij de aanschaf van rolluiken

Voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn een populaire keuze voor woningeigenaren die op zoek zijn naar meer comfort, privacy en veiligheid. Maar met diverse soorten rolluiken op de markt is het belangrijk om weloverwogen te kiezen. In dit blog bespreken we de aandachtspunten bij de aanschaf van rolluiken, zodat u de perfecte oplossing voor uw woning kunt vinden.

Voordelen van rolluiken

Rolluiken bieden verschillende voordelen:

Aandachtspunten bij aanschaf rolluiken

Bij de aanschaf van rolluiken zijn er diverse factoren om rekening mee te houden.

Materiaal

Rolluiken kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. In Nederland kennen we maar één type lamellen: aluminium. Echter, in andere landen komen ook kunststof of zelfs houten lamellen voor, maar die isoleren minder goed, wegen zwaarder en veroorzaken meer geluidsoverlast bij sterke wind.

Bediening

Qua bediening is ook van alles mogelijk, zoals bandbediening, elektrisch via een opbouwschakelaar, afstandsbediening, of via een app op uw telefoon of tablet. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ook voor solar rolluiken, waarbij de bediening via een afstandsbediening of via een app op uw telefoon gaat.

Isolatie

Goede isolatie van uw rolluiken is belangrijk voor het behoud van warmte in de winter en koelte in de zomer. Let op de isolatiewaarde (U-waarde) van het materiaal dat gebruikt wordt. Vraag hiernaar bij de leverancier.

Maatwerk en montage

Wanneer u handig bent, kunt u zelf rolluiken monteren. In alle andere gevallen adviseren wij u het door een professionele partij te laten doen. Dit is zeker aan te raden bij complexe installaties of wanneer u geen kluservaring heeft. Van tevoren komt de monteur langs om alles in kaart te brengen en de afmetingen te monteren, zodat de rolluiken perfect passen.

Wist u…

Naast dat wij veel standaard solar rolluiken plaatsen, installeren we ook veel solar rolluiken met kantelbare lamellen. Dit is het enige rolluik dat het natuurlijke licht onbeperkt binnenlaat, terwijl de warmte buiten wordt gehouden. De lamellen van dit rolluik kunnen 80 graden kantelen en is op elk moment beveiligd tegen optillen. Dus geen geklapper met harde wind en inbraakproof!

Wilt u graag ook (solar) rolluiken en wilt u graag dat we bij u langskomen? Neem contact met ons op.


Meer blog-items