0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Veilig zonnen

Veilig zonnen

Veilig zonnen met anti-uv zonweringdoek

Heerlijk genieten van de voorjaarszon !

Die eerste zonnestralen in het voorjaar. We kijken er naar uit en genieten er allemaal van. Maar wees wel voorzichtig met teveel en onbeschermd zonnen, want je huid is geen zonnestralen gewend na de winter en de lentezon is sterker dan je denkt.

Verbranding heeft niets te maken met de warmte van de zon, maar met de sterkte van de uv-straling die de aarde bereikt. Die hoeveelheid uv wordt uitgedrukt in zonkracht op een schaal van 0 tot met 10.

Schadelijke straling
De kracht van de zon wordt beïnvloed door meerdere dingen, nl. hoe hoog de zon staat, of het bewolkt is, hoe schoon de lucht is en hoeveel ozon er in de lucht zit. Gelukkig is er boven Nederland genoeg ozon om een heleboel schade eruit te halen, maar desondanks komt er nog een hoop schadelijke straling doorheen. Dat is die uv-straling, die ervoor zorgt dat je huid verbrandt.

De uv-straling neemt toe naarmate de zomer nadert. In hartje zomer komen we uit op een zonkracht van 7, of net aan 8. Dat is heel veel. Met die zonkracht verbrand je al binnen 10-15 minuten. Maar ook in het voorjaar kan het al zonkracht 5 of 6 zijn. Met deze zonkracht kun je al verbranden als je een half uur of langer onbeschermd in de zon zit.

Lekker naar buiten
Maar ga wel lekker naar buiten. De zon is ook goed voor je, het zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Maak vandaag bijvoorbeeld een lunchwandeling. Maar ga niet uren in de zon zitten, en bescherm je huid.

Tips voor veilig zonnen

– Smeer onbedekte huid altijd in met een zonnebrandproduct met een beschermingsfactor die bij je huidtype past.
– Drink voldoende water, zodat de vochtbalans in je lichaam op peil blijft.
– Zoek tussen 12:00 en 15:00 uur de schaduw op, want dan is de zon het krachtigst.

Veilig zonnen met de juiste zonwering

Niet genoeg schaduw in je tuin ? Schaf goede zonwering aan met anti-UV zonweringdoek voor optimale bescherming. Dit anti-UV zonweringdoek beschermt tegen hinderlijke zonnestraling en helpt de warmte van de zon te weren, waardoor de koelbehoefte afneemt. Bovendien houdt het doek – afhankelijk van de kleur – 90 tot 100% van de schadelijke uv-straling tegen. Bovendien beschermt het verder ook nog tegen inkijk en de verkleuring van het interieur door de zon.

Op zoek naar zonwering ? Of wilt u meer weten ? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

 


Meer blog-items