0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Rolluiken leveren grote bijdrage aan energiebesparing

Nu de elektriciteits- en gasprijzen zo gestegen zijn, is de vraag naar rolluiken sterk toegenomen. Zowel conventionele als solar rolluiken zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing in woningen.  Steeds meer consumenten voelen de gevolgen van de gestegen energie­prijzen in hun portemonnee. Mensen zijn dan ook massaal aan het kijken naar methoden om de energierekening omlaag te […]

Nu de elektriciteits- en gasprijzen zo gestegen zijn, is de vraag naar rolluiken sterk toegenomen. Zowel conventionele als solar rolluiken zorgen voor een aanzienlijke energiebesparing in woningen. 

Steeds meer consumenten voelen de gevolgen van de gestegen energie­prijzen in hun portemonnee. Mensen zijn dan ook massaal aan het kijken naar methoden om de energierekening omlaag te krijgen. We roepen het in onze branche al jaren, maar nu komt de consument er proefondervindelijk achter: rolluiken helpen om het in de herfst en winter binnen behaaglijk te houden, waardoor de thermostaat een standje lager gezet kan worden. Rol­luiken hebben daarmee een belangrijke functie bij woningisolatie. De kwaliteit van solar rolluiken is net zo hoog als die van elektrische rolluiken.

Solar rolluiken

Een van de opvallendste trends binnen de branche is om rolluiken te voorzien van accumotoren met zonnepanelen. Ook die ontwikkeling draagt noemenswaardig bij aan minder stroomverbruik.  Overigens stond voor ons voorop dat we deze accu-oplossingen met zonnepanelen alleen zouden toepassen, als we konden garanderen dat de kwaliteit van deze rolluiken net zo hoog zou zijn als onze elektrische rolluiken. Gelukkig is dat ook zo gebleken. Als één van de eerste zonweringdealers zijn wij al ruim 18 jaar geleden met solar rolluiken begonnen, en tot op heden zijn wij en onze klanten zeer tevreden!

rolluiken

Door de stijgende energieprijzen is de vraag naar rolluiken sterk toegenomen.

Waardeverhogend

Behalve dat rolluiken voor een uitstekende warmte-isolatie zorgen, bieden zij de consument nog een aantal andere belangrijke voordelen die het voor zonweringdealers extra interessant maakt ze op te nemen in hun assortiment. Zo beschermen zij de woning tegen regen of geluidsoverlast, doen ze dienst als zonwering, verfraaien ze de woning, werken ze waardeverhogend, beschermen ze de privacy en zijn ze buitengewoon stil in gebruik. Én het stabiele aluminiumpantser is een effectieve bescherming tegen inbraak en vernielingen.”

rolluiken

Rolluiken met kantelbare lamellen

Duurzame bedrijfsvoering

Naast energiebesparing zijn ook duurzaamheid en circulaire economie momenteel hot items. “Zo hebben onze rolluiken een lange levensduur, waardoor voor de productie uiteindelijk ook minder grondstoffen gebruikt hoeven te worden. Verder proberen we in onze gehele bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te zijn.


Meer blog-items