0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Ontdek de voordelen van rolluiken voor je veranda of overkapping

Ontdek de voordelen van rolluiken voor je veranda of overkapping

Rolluiken zijn niet alleen geschikt voor ramen en deuren, maar ook voor veranda’s en overkappingen. In deze blog bespreken we de voordelen ervoor.

Rolluiken zijn niet alleen geschikt voor ramen en deuren, maar ook voor veranda’s en overkappingen. In deze blog bespreken we de voordelen van rolluiken voor deze buitenruimtes, de aandachtspunten bij het plaatsen ervan en of screens een beter alternatief kunnen zijn.

Voordelen van rolluiken:

Kortom, rolluiken transformeren je veranda of overkapping tot een veilige, comfortabele en veelzijdige leefomgeving. Merk wel op dat de isolerende werking van rolluiken grotendeels verloren gaat, omdat dit normaal gesproken het effect is van de stilstaande lucht tussen het rolluik en het raam.

Aandachtspunten bij plaatsing

Screens als alternatief

Screens zijn een strakker alternatief voor rolluiken en bieden zonwering, privacy en bescherming tegen schitteringen. Ze creëren geen opgesloten gevoel, doordat je nog naar buiten kunt kijken. Echter, screens bieden geen volledige verduistering of inbraakveiligheid. Wanneer je voor screens gaat, kies dan altijd ritsscreens voor je veranda of overkapping, aangezien ze veel wind kunnen vangen en het daarom belangrijk is dat het stevig is.

Andere mogelijkheid: solar rolluiken met kantelbare lamellen

Wil je graag rolluiken én naar buiten kunnen kijken, dan zijn solar rolluiken met kantelbare lamellen een uitstekende optie. Ook in gekantelde stand zijn ze windvast, want bij het kantelen klemt het onderin vast.

Win advies in bij FREMA Zonwering

Wil je weten wat de beste keuze is voor jouw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.


Meer blog-items