0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Kunnen rolluiken tegen storm

Kunnen rolluiken tegen storm

Nederland staat bekend om zijn wisselvallige weer met soms hevige stormen. Zijn rolluiken daartegen bestand?

Nederland staat bekend om haar wisselvallige weer met soms hevige stormen.In dit artikel bespreken we de voordelen van rolluiken in extreme weersomstandigheden, beantwoorden de vraag of ze open of dicht moeten, en bespreken wat te doen bij klapperende rolluiken.

Waarom kiezen voor rolluiken?

Wanneer u op zoek bent naar zonwering die goed bestand is tegen wind en storm, dan zijn rolluiken een uitstekende keuze. Rolluiken zijn robuust en kunnen meer verdragen dan andere vormen van zonwering. Dit is van essentieel belang, aangezien ze vooral bedoeld zijn om ’s nachts te sluiten. Het is immers niet praktisch zijn als rolluiken niet bestand zouden zijn tegen harde wind. Bovendien hebben rolluiken inbraakwerende, geluidsisolerende en verduisterende eigenschappen. Rolluiken zijn zeer effectief, omdat ze niets doorlaten. Rest nog de vraag: “Moeten rolluiken gesloten of geopend zijn tijdens een storm?”

Rolluiken: open of dicht tijdens een storm?

Ondanks hun robuustheid, is het advies om rolluiken volledig op te rollen bij harde wind. Dit minimaliseert de kans op schade. Rolluiken met kantelbare lamellen zijn wel windvast als ze in gekantelde stand staan, maar bij storm kunt u ze beter ook niet naar beneden doen.

Klapperende rolluiken

Klapperende rolluiken tijdens een storm wijzen mogelijk op:

Sluit het rolluik volledig om het klapperen te stoppen.

Advies of vragen?

Rolluiken bieden uitstekende bescherming tegen storm. Houd ze tijdens stormen volledig open of volledig gesloten om schade te voorkomen. Neem contact op met FREMA Zonwering voor meer informatie of advies.


Meer blog-items