0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Knikarmscherm monteren met chemische ankers

Knikarmscherm monteren met chemische ankers

Waarom chemische ankers gebruiken

De zon is heerlijk, maar soms net iets te fel. Met een knikarmscherm creëert u een heerlijk koel plekje op uw terras of balkon. Maar hoe monteert u zo’n scherm? In dit blog leggen we stap voor stap uit hoe u dit kunt doen met behulp van chemische ankers.

Waarom chemische ankers gebruiken?

Chemische ankers zijn een handig alternatief voor traditionele pluggen en schroeven, vooral voor in stevigere materialen, zoals beton en steen. Een chemisch anker wordt gebruikt om zware lasten te bevestigen. Ideaal dus ook voor een knikarmscherm, die stevig moet hangen. Zelfs bij wind en regen. Een chemisch anker bestaat uit een ankerstang, een chemisch ankerpasta en een injectiehuls. Het chemische anker wordt in het boorgat geïnjecteerd en hardt uit, waardoor een sterke en duurzame bevestiging ontstaat.

Benodigdheden

Naast dat u het knikarmscherm zelf nodig heeft, heeft u nog het één en ander nodig:

Montage

Stap 1: bepaal de montagepunten

Plaats het zonnescherm tegen de muur en markeer de posities van de montagepunten met een potlood. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de instructies van de fabrikant en voldoende ruimte laat voor de uitval van het scherm. Gebruik een waterpas om te controleren of de montagepunten waterpas zijn.

Stap 2: boor de gaten

Boor op de gemarkeerde punten gaten met de juiste diameter volgens de specificaties van de chemische ankers. Verwijder het boorstof zorgvuldig met een stofzuiger of borstel.

Stap 3: injecteer het chemische ankerpasta

Steek de injectiehuls van het chemische anker in het boorgat. Zorg ervoor dat de huls goed vastzit en tot aan de bodem van het gat reikt. Injecteer vervolgens de pasta in het boorgat totdat het voor 3/4 gevuld is.

Stap 4: plaats de ankerstang

Draai de ankerstang met draaiende bewegingen in het boorgat totdat deze is verankerd in de lijm. Zorg ervoor dat er minimaal de door de fabrikant aangegeven lengte van de ankerstang uit het gat steekt. Laat de lijm minimaal de door de fabrikant aangegeven uithardingstijd drogen.

Stap 5: monteer het zonnescherm

Bevestig de beugels van het zonnescherm aan de uitstekende ankerstangen. Zorg ervoor dat de beugels goed vastzitten en volg de instructies van de fabrikant voor de verdere montage van het scherm.

Tips

Met deze stappen en tips kunt u uw zonnescherm eenvoudig en stevig monteren met chemische ankers. Geniet van een heerlijk koel terras of balkon zonder zorgen over de zon!


Meer blog-items