0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Hoe onderhoud ik het beste mijn rolluik?

Verleng de levensduur van uw rolluik

Het schoonmaken en onderhouden van uw rolluiken is belangrijk om zo lang mogelijk plezier te houden van uw rolluik. Zo blijft het goed functioneren en ziet het er ook voor de uitstraling netjes uit. In principe is één tot twee keer per jaar schoonmaken goed. Natuurlijk kan het wenselijk zijn om het schoonmaken van het rolluik vaker te doen als u bijvoorbeeld veel bomen om het huis heeft staan.

Hoe maak ik mijn rolluik schoon?

Hieronder een beknopt stappenplan voor het schoonmaken van uw rolluik. Voordat u begint, is het belangrijk om het rolluik helemaal naar beneden uit te rollen om op die manier goed de buitenkant schoon te kunnen maken. Zorg ervoor dat het rolluik goed sluit en niet op de ventilatiestand staat. Vervolgens kunt u beginnen:

Het rolluik aan de binnenkant schoonmaken gaat in principe op dezelfde manier. Daarbij kunt u het beste eerst het rolluik helemaal naar boven oprollen, waarna u het telkens een klein stukje laat zakken.

Onderhoud van uw rolluik

Met de bovenstaande stappen kunt u uw rolluiken op een eenvoudige, effectieve manier schoonmaken. Regelmatig onderhoud helpt niet alleen bij het behouden van de uitstraling van uw rolluik, maar verlengt ook hun levensduur en functionaliteit.

Heeft u een vraag over het onderhoud van uw rolluik of werkt u rolluik helaas niet meer? Voor rolluik reparatie kunt u bij ons ook terecht.


Meer blog-items