0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


Hoe kan zonwering bijdragen aan het verduurzamen van uw woning?

Hoe kan zonwering bijdragen aan het verduurzamen van uw woning?

Wilt u uw woning verduurzamen en besparen op uw energierekening? Dan is zonwering een goede keuze. Zonwering kan helpen om uw woning koeler te houden in de zomer, waardoor u minder hoeft te koelen. Dit kan leiden tot een lagere energierekening en een kleinere CO2-uitstoot. Daarnaast heeft het ook andere voordelen. In dit artikelen bespreken we ze.

Energiebesparing en vermindering CO2-uitstoot

Eén van de belangrijkste voordelen van zonwering is de energiebesparing die het met zich meebrengt. Zonwering, zoals rolluiken en screens, helpt om de woning koeler te houden tijdens de zomermaanden. Dat betekent dat u minder afhankelijk bent van uw airconditioning of ventilatoren, wat zorgt voor een lagere energierekening. Volgens onderzoek kan zonwering de temperatuur in huis tot wel 6 graden Celsius verlagen; een aanzienlijke energiebesparing. Ook in de wintermaanden kunt u met zonwering besparen. Rolluiken hebben een isolerende werking, waardoor de warmte binnen in huis blijft. Dat scheelt stookkosten. En omdat u minder energie hoeft te verbruiken, vermindert u ook de CO2-uitstoot. Zo draagt u bij aan een schonere en gezondere planeet.

Bescherming van uw interieur

Naast energiebesparing helpt zonwering ook om uw interieur te beschermen. De schadelijke UV-straling van het zonlicht kan leiden tot verkleuring en beschadiging van uw meubels, vloeren en andere accessores. Door het plaatsen van zonwering, zoals een rolluik of uitvalscherm, voorkomt u dit. Zo bespaart u geld op de lange termijn, want u hoeft geen nieuwe meubels of vloer te kopen. Bovendien draagt het ook bij aan het verminderen van afval.

Verhoogd comfort

Naast energiebesparing en bescherming van uw interieur zorgt zonwering ook voor meer comfort. Door de temperatuur en lichtinval beter te reguleren, kunt u een aangenamere leefomgeving in huis creëren. In de zomer blijft uw huis koeler en in de winter houdt zonwering de warmte beter vast.

Waarde van uw huis stijgt

Nog een belangrijk voordeel van zonwering is dat het de waarde van uw huis verhoogt. Potentiële kopers vinden energiebesparing een belangrijke factor in de keuze voor een woning. Het hebben van zonwering kan een positieve invloed op de verkoopprijs. Kortom, een goede investering die zich zeker terugverdient.

De juiste zonwering kiezen

Er zijn verschillende soorten zonwering verkrijgbaar. Zo zijn rolluiken een uitstekende keuze om uw woning te beschermen tegen de zon. Bovendien zijn ze ook energiebesparend, geluidwerend, beschermend en isolerend. Ze zijn ook verkrijgbaar op zonne-energie.

Daarnaast zijn screens erg populair. Ze zorgen ervoor dat het zelfs tijdens de warmste dagen heerlijk koel blijft. Naast dat deze zonwering het UV-licht buiten houdt, blijft het ook nog lekker licht in huis en geniet u van een stukje extra privacy, omdat voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken, maar u wel naar buiten. Ook zijn er solarscreens, die 100% draadloos zijn.

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er voor u zijn op het gebied van zonwering? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.


Meer blog-items