0317 - 613 285 voor vrijblijvend advies


De zon weren met screens? Hier moet je op letten

De zon weren met screens? Hier moet je op letten

Met temperaturen boven de dertig graden is het moeilijk om de hitte buiten te houden als je geen airco in huis hebt. Overweeg je de plaatsing van screens om de meeste zon te weren? Dan zijn er wat aandachtspunten.

De zon weren met screens? Wat zijn de voordelen en waar moet je op letten?

Een screen is een verticale zonwering die de zon buiten houdt wanneer het nodig is. Het grote verschil met rolluiken is dat je met screens overdag wel gewoon naar buiten kunt blijven kijken.

Screens worden op maat gemaakt en vormen geen probleem bij grote glasoppervlaktes. Bij nieuwbouw worden de screenkast en geleiders meestal weggewerkt in de spouw. Zo zie je er zo weinig mogelijk van op momenten dat daglicht volop mag binnenstromen.

Veel of weinig perforaties

Een screen moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Het doek zelf is doorzichtig. Je kunt kiezen uit verschillende diameters voor de gaatjes. De openingsfactor geeft het percentage gaatjes aan en bepaalt de lichtdoorlaatbaarheid van het doek: van 15 tot 1 procent. Bij 15 procent gaat ongeveer 15 procent van het daglicht, de warmte en de energie door het doek.

Standaard screens vs Zipscreens

Bij een zipscreen zit het doek niet los in de geleiders, zoals bij een standaard screen, maar is het doek over de gehele lengte vastgeritst aan de zijkanten. Op deze manier hangt het doek altijd strak, ook bij veel wind. Ideaal dus op (hoge) plaatsen waar het flink kan waaien. Een zipscreen is 100% windvast. Ook worden insecten buiten de deur gehouden.

Let op: Bij veel zipscreens of ritsscreens die op internet en bij zonweringbedrijven worden aangeboden hangt het doek niet 100% strak, en dat wordt na verloop van tijd nog erger. Dat is zonde, investeer dus wat meer in een goede zipscreen die altijd superstrak blijft, ook na verloop van jaren. Van de zipscreens die wij plaatsen mag u verwachten dat ze ten alle tijde superstrak blijven, zelfs bij storm, al is het dan natuurlijk niet nodig en af te raden om ze te gebruiken.

Kleuren

De onderdelen van een screen (de kast, geleiders en onderlat) zijn qua kleur meestal afgestemd op de kleur van het buitenwerk. Ook het doek bestaat in verschillende kleuren. Dat is vooral een kwestie van smaak. Er zijn ook verduisteringsdoeken verkrijgbaar. De kleur en soort doek bepalen in beperkte mate hoeveel licht en warmte er nog binnenkomt.

Uitzicht

Bij daglicht kun je met een screen altijd van binnen naar buiten kijken, maar niet andersom. Bij donkere doeken heb je een beter zicht dan bij lichte. ’s Avonds verandert dit effect. Doe je het licht aan? Dan kijk je van buiten beter naar binnen.

Bediening

Je kunt screens elektrisch of automatisch bedienen van afstand met een app op je smartphone of tablet. Daarnaast bestaan er ook extra opties. Denk maar aan een automatische regeling met licht- en temperatuursensor: als de temperatuur stijgt, zakken de screens vanzelf naar beneden.

Wat bij renovatie?

Voer je een grondige renovatie door en ga je je ramen vervangen? Dat is het ideale moment om screens in te bouwen in de spouw. Renoveer je minder ingrijpend? Dan is de voorbouwmethode een betere oplossing: de screenkast wordt aan de buitengevel voor het raam gemonteerd.

Overweegt u om screens aan te schaffen? Vraag gerust een vrijblijvend advies en offerte bij ons aan. Wist u dat wij naast vele soorten screens ook screens op zonne-energie plaatsen? Deze zijn snel en strak te monteren en bij deze screens is gaten boren en snoeren trekken overbodig!

Actie:

Overal en lekker vanuit je luie stoel je screens bedienen met je telefoon of tablet? Bij aanschaf van twee of meer elektrische screens krijgt u de Somfy Connexoon box (t.w.v. € 169) van ons kado! Bel ons of vraag een offerte aan via het contactformulier, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Bron: AD.

Meer blog-items